Søk på bloggen

Har du et spørsmål?

Kontakt oss gjennom kontaktskjemaet

Hvordan fungerer et kverntoalett?

Nyheter 2021-06-23

Hvordan fungerer et kverntoalett?

Hvordan fungerer et kverntoalett?

 

Så hvordan fungerer et kverntoalett? Prosessen er veldig enkel. Saniflos kverntoaletter drives av en motor som kverner avfallet til en masse. Massen pumpes deretter stille og diskret gjennom et 22/28/32 mm (diameter) tykt rør til et avløpssystem, septiktank eller holdetank. Avløpsstammen kan være over 30 meter unna, og du trenger ikke ta hensyn til retning ettersom kverntoalettet til og med kan pumpe avløpsvannet oppover.

 

Når avfallet pumpes bort, fylles toalettet med vann og produktet blir rent og tomt, og derfor kreves det ikke mye vedlikehold eller reparasjoner. For å rengjøre kvernpumpen skal man bare bruke produkter anbefalt av Saniflo, for eksempel Descaler.

 

Hva er forskjellen mellom et kverntoalett og en kvernpumpe?

 

Forskjellen mellom et kverntoalett og en kvernpumpe er egentlig bare at kverntoalettet har en innebygd kvernpumpe, mens kvernpumpen står separat bak toalettet. På et kverntoalett kan du enkelt koble til en vask. Hvis du har en kvernpumpe, kan du derimot koble til både en vask, dusj og bidé på samme pumpe.

 

Både kverntoalettet og kvernpumpen er uavhengig av plass, retning eller tyngdekraft. Med en Saniflo trenger du ikke en gang å være i nærheten av avløpsstammen. Du trenger heller ikke forandre konstruksjonen for å kunne innstallere produktet. Pumpen plasseres over bakken, og du trenger ikke å rive opp gulvet eller håndtere klebrig sement. Dette gjør det mulig å innstallere toalett i kjelleren, under trappen eller i stua om man vil, uten en stor ombygging.

 

Plasser et toalett uten tilgjengelig avløp

 

Det kan virke som et stort prosjekt å plassere et toalett i et nytt rom uten tilgjengelig avløp. Ikke bare må du rive opp gulvet og installere kompliserte avløpsløsninger, du må også koble det nye avløpssystemet til hovedavløpsstammen som kanskje er plassert for langt bort.

 

Du tenker kanskje at det nye toalettet kommer til å være komplisert og aldri bli noe av, men et kverntoalett er en enkel og rimelig løsning for å installere et nytt toalett. Slik får du et ordentlig toalett og slipper alternativer, som for eksempel et forbrenningstoalett.

 

Saniflos kverntoaletter ligner ikke på noe annet avløpssystem på markedet.  I stedet for å grave ned store avløpsrør for å koble til avløpsstammen, gjør Saniflos kverntoaletter jobben for deg.

 

Hvilket kverntoalett skal jeg velge?

 

Når du har bestemt deg for å installere et kverntoalett, finnes det flere ulike alternativer å velge mellom. Tenk over spørsmålene nedenfor, og prøv produktvelgeren vår!

 

  1. Trenger du flere innløp, dvs. vil du også koble til en vask? Og kanskje en dusj?
  2. Hvor skal kverntoalettet plasseres i forhold til avløpsstammen, septiktanken eller holdetanken? Hvor langt må toalettet pumpe?
  3. Vil du ha et vegghengt kverntoalett, et lite toalett for liten plass eller har du allerede et toalett som du vil ha en separat pumpe til?

 

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har noen spørsmål, eller hvis du lurer på hvilket kverntoalett som passer dine behov. Vil du vite hvor du kjøper våre kverntoaletter, ta en titt på våre servicepartnere eller kontakt oss!