Søk på bloggen

Har du et spørsmål?

Kontakt oss gjennom kontaktskjemaet

Hva er en avløpspumpe?

Nyheter 2021-08-25

Hva er en avløpspumpe?

Hva er en avløpspumpe?

En avløpspumpe er en liten maskin med motor som kan pumpe bort avløpsvann. Avløpspumper finnes i ulike former og varianter, avhengig av ulike formål. Avløpspumpens funksjon er å pumpe bort avløpsvann fra bl.a. toalett, kjøkken, dusj eller vaskerom. En avløpspumpe brukes i rom som ikke har avløp, i situasjoner der det drenerte avløpet er for langt borte eller hvis man for eksempel bygger et aneks og vil bruke samme avløpsrør som i boligen.

Avløpspumpe med kvern

En avløpspumpe med kvern maler avfall fra et toalett til en masse, som deretter pumpes til nærmeste avløp gjennom et smalt rør. En avløpspumpe med kvern, eller kvernpumpe (malepumpe) som det også kalles, legger til rette for oppussing ettersom man ikke trenger å rive opp gulv og tegne nye avløpsstammer.  En kvernpumpe plasseres direkte på toalettrøret. Se vårt brede utvalg av ulike kvernepumper her. 

 

Avløpspumpe for toalett

Hvis du vil plassere et toalett på et sted uten tilgang på avløp, trenger du en avløpspumpe som er tilpasset toalettavfall, eller svartvann som det også kalles. Som nevnt ovenfor, har en slik pumpe en kvern som kverner avfallet fra toalettet for å enkelt kunne pumpe bort massen til nærmeste avløp.

 

Avløpspumpestasjon

En avløpspumpestasjon er en større avløpspumpe som kan håndtere avløpsvann fra små hus, kommersielle bygninger som for eksempel skoler, næringsbygg, hoteller eller restauranter. Saniflos pumpestasjoner finnes i flere varianter. Produktserien Sanicom fokuserer for eksempel på å håndtere gråvann (bad, dusj og vask) og tåler temperaturer opptil 90 grader.  Derfor er den perfekt for å håndtere vann fra oppvaskmaskiner og vaskemaskiner.

Produktserien Sanicubic håndterer både grå- og svartvann, og er perfekt for eksempel aneks, boliger eller hotell hvor man må håndtere avfall fra både toalett og kjøkken.

 

Avløpspumpe for kjøkken

En avløpspumpe på kjøkkenet betyr at du kan plassere vasken i kjøkkentøyene du ønsker deg uten å måtte rive opp gulvet. En avløpspumpe som er tilpasset for kjøkken håndterer avløpsvann fra vasken, oppvaskmaskinen og vaskemaskinen, og pumper vannet til nærmeste avløp. Det betyr at du kan renovere kjøkkenet eller bygge et helt nytt kjøkken på et sted du ikke trodde var mulig.

 

Avløpspumpe for kondensvann

En avløpspumpe for kondensvann er en liten, smidig pumpe som håndterer alt kondensvannet fra for eksempel vannbereder, klimaanlegg og kjøleenheter samt avfukter. Kjølerom mangler ofte avløp, noe som gjør at man trenger en kondenspumpe for å transportere kondensvannet. Når man installerer et klimaanlegg eller varmepumpe, kan en mindre kondensvannpumpe hjelpe til å transportere kondensvannet.

 

Nedsenkbar avløpspumpe

En nedsenkbar avløpspumpe er en pumpe som kan plasseres under vann. Avløpspumpen pumper bort vann fra for eksempel oversvømmelser i kjellere, nød avløp eller basseng og brønner som må tømmes. Det finnes flere ulike typer nedsenkbare pumper i ulike materialer å velge mellom, avhengig av omfang og formål.